Kapsle Colon Cleanse – s vápníkem, který přispívá k normální činnosti trávicích enzymů!
V kapslích Colon Cleanse je obsaženo 12 aktivních složek:
- vláknina z hnědé rýže (Oryza Sativa),
- psyllium neboli slupky jitrocele indického (Plantago ovata),
- jablečný pektin,
- akáciová guma,
- Lactobacillus Acidophilus,
- Bifidobacterium Infantis,
- kořen zázvoru (Zingiber Officinale),
- FOS – fruktooligosacharidy,
- vápník, který přispívá k normální činnosti trávicích enzymů,
- hořčík, který přispívá k uvolňování energie během metabolismu,
- selen, který je antioxidant (hraje roli v ochraně buněk před oxidačním stresem),
- vápník, který hraje roli při udržování normálního krevního tlaku.
Mikrobiologické kultury jako klíč k udržení rovnováhy ve střevě.
V našich střevech se nachází „hodné“ bakterie, které jsou pro nás dobré a pomáhají nám s trávením a „špatné“ bakterie, které chceme omezit. Zde přichází na řadu mikrobiologické kultury, které se často používají k regulaci hladiny „špatných“ bakterií, abychom nepoškodili hladiny „dobrých“ bakterií.
Ve složení kapslí na pročištění tlustého střeva jsou dva typy mikrobiologických kultur – Lactobacillus Acidophilus a Bifidobacterium Infantis. Oba typy jsou bakterie mléčného kvašení, které produkují enzym zvaný laktáza a najdeme je v některých mléčných výrobcích, jako je např. jogurt.
Vláknina je důležitou součástí vyvážené stravy.
Potraviny bohaté na vlákninu nám dodávají větší pocit sytosti, proto je dobré, konzumovat jich co možná nejvíce. Rozpustnou vlákninu najdeme v citrusových plodech, rýži a bramborách, dále pak ve všech luštěninách, ječmeni a ve veškeré zelenině. Na nerozpustnou vlákninu jsou pak bohaté všechny druhy ořechů, lněná semínka a hnědá rýže.
Vysoké množství vlákniny je obsaženo také v jitroceli indickém neboli psylliu (Plantago ovata), které pochází ze severní Indie a Íránu, kde se pěstuje převážně pro svá semena, ve kterých je také obsaženo nejvíce vlákniny (zejména ve slupkách) a která se dají konzumovat samotná (například namočená ve vodě), celá nebo mletá. Slupky semínek při kontaktu s vodou nabobtnají a vytvoří hmotu podobnou želatině.
Produkt je doplněk stravy.