BIO Inulin v prášku – vláknina, která slouží jako potrava pro prospěšné bakterie ve střevech.
Prebiotika jsou druhem vlákniny, která podporuje růst a aktivitu prospěšných bakterií v trávicím traktu. Pro naše tělo jsou důležité, protože mají na starosti trávení a vstřebávání živin a posilují imunitní systém.
Agávový inulin je prebiotikum, které se nachází v agáve, čekance, banánech, pšenici, chřestu a podobně. Tyto rostliny využívají jako zásobárnu energie místo škrobu inulin, který si ukládají především v kořenech či hlízách.
Agávový inulin je lahodný způsob, jak navýšit příjem vlákniny.
Inulin je druh polysacharidu, který je klasifikován jako vláknina, která se při požití v našem žaludku netráví ani nevstřebává a slouží tak jako potrava pro prospěšné bakterie ve střevech.
BIO inulin v prášku značky FutuNatura je získáván z agáve – dužnaté rostliny, která roste především v Mexiku a Jižní Americe, kde se používá k výrobě tequily, sladidla nebo jako v tomto případě k získávání inulinu.
Skvělý doplněk jídel - jako náhrada cukru.
BIO Agávový inulin v prášku lze použít několika způsoby, konkrétně jej používáme jako / ke:
- Náhrada cukru –inulin, zejména inulin z agáve, má sladkou chuť, proto se často používá místo cukru a ke snížení kalorické hodnoty pokrmů.
- Ke zlepšení textury pokrmů – díky své vláknité struktuře dokáže inulin tvořit gel, takže jej mnoho lidí používá k výrobě pudinků, zmrzliny a přidává do jiných pokrmů.
- Doplněk stravy – díky vysokému obsahu vlákniny je výborným doplňkem stravy pro každého, kdo chce podpořit trávení a zařadit do svého jídelníčku více vlákniny.
- Doplněk v kosmetických produktech – běžná složka tělových krémů a mlék, protože hydratuje pokožku a zároveň zlepšuje její strukturu.