FutuNatura

Černá himalájská sůl, jemně mletá

Obsah: 250 g
SVĚTOVÝ DEN VČEL
119 Kč 139 Kč
Č. produktu: FN262
-+

Nebo nám zavolejte na +420 29 618 2825

SVĚTOVÝ DEN VČEL – Využijte 18% slevu na všechny naše produkty.
  • Výrobek je skladem
  • Odeslání ještě dnes!
Kredit
Nákupem získáte 3 Kč
Výhody
Bezplatné doručení nad 990 Kč
Dárek při nákupu nad 1190 Kč
Způsoby platby
paymentsZpůsoby platby
Cena dopravy
Zásilkovna, DPD

Množstevní sleva

Kupte 2 a ušetřete
117 Kč / kus
234 Kč
278 Kč
Kupte 3 a ušetřete
115 Kč / kus
345 Kč
417 Kč

Informace o produktu

Obecné Použití Složení Upozornění
  • Obecné

    Černá himalájská sůl neboli Kala Namak – přírodní a bez aditiv.

     

    Himalájská sůl je přírodní kamenná, respektive minerální sůl získávaná ze solných jeskyní či dolů v oblastech Pákistánu a Indie ležících na úpatí Himálaje. Sůl se těží ručně a poté se obvykle mele nebo tvaruje do krystalů různých velikostí.

    Na rozdíl od mořské soli tato sůl nevzniká „přes noc“ – je výsledkem dlouhého procesu odpařování mořské vody, který probíhal před miliony let. V době, kdy oblast dnešního Himálaje pokrýval starověký oceán, se minerály z půdy a hornin vlivem slunečního tepla soustřeďovaly v solných ložiscích, které byly následně pohřbeny pod vrstvami usazenin a hornin. Vlivem tlaku tektonických pohybů se tato ložiska posunula směrem k povrchu, kde byla vystavena erozi a zvětrávání a zároveň se stala přístupnými pro těžbu.

     

    Jemně mletá a všestranně využitelná – k solení a dochucení pokrmů.

     

    Černá himalájská sůl se v hindštině nazývá také Kala Namak, což znamená „černá sůl“. Svůj název získala podle barvy krystalů, které jsou různě barevné – vše od šedobílé, černé až po červenohnědou. Vyznačuje se také sirnou vůní připomínající sázené vejce, díky čemuž je tak oblíbená v indické kuchyni, ale také například v lanýžových pokrmech.

    Černá himalájská sůl FutuNatura je jemně mletá a neobsahuje žádné přísady. Nabízí mimořádně všestranné použití - můžete ji použít místo běžné kuchyňské soli, k dochucení pokrmů, různých solných směsí a marinád a hodí se i pro přípravu solné koupele nebo jiné domácí kosmetiky.

     

    Pro svou specifickou chuť je oblíbená v indické kuchyni!

     

    Jaký je rozdíl mezi růžovou a černou himalájskou solí?

    Kromě barvy, která je dána rozdílným obsahem minerálů, se liší i chutí a vůní – růžová má mírnější a jemnější chuť, černá zase intenzivnější chuť a charakteristickou vůni po síře. Obě se těží stejným způsobem a ze stejných dolů.

  • Použití

    Doporučené použití: Himalájskou sůl lze použít do jakéhokoli pokrmu, stejně jako běžnou kuchyňskou sůl. Skvěle se hodí i k přípravě domácí kosmetiky.

  • Složení

    Složení: černá himalájská sůl, jemně mletá.

    Země původu: Pákistán

    Čisté množství: 250 g

  • Upozornění

    Upozornění: Skladujte v suchu a temnu, chraňte před přímým slunečním zářením.

Názory našich zákazníků

"Ráda podtrhnu chuť svých pokrmů černou himalájskou solí."

Michaela Chlapková
mama blogerka

"Pokud hledáte přírodní a zdravou alternativu k běžné soli, tato černá himalájská sůl je dokonalou volbou! Nejen, že je bohatá na minerály, ale také vypadá skvěle na talíři."

Kristýna Lhotová
mama blogerka
Černý zázvor - extrakt v kapslích
Černá himalájská sůl, jemně mletá
119 Kč
139 Kč
-+
Copyright © 2012 - 2024 | Be Healthy d.o.o. | Mapa stránek | Použití cookies | Nastavení cookies