Pískavice řecké seno - tradiční ajurvédské koření pro příjemnou chuť vašich pokrmů.
Ajurvédská kuchyně je vysoce aromatická a lahodná. Během přípravy jídla se věnuje velká pozornost kvalitě potravin, celkové pohodě kuchaře, souladu potravin s ročními obdobími a účinkům potravin na naše tělo.
Pískavice řecké seno, trigonella neboli fenugreek (Trigonella foenum-graecum) je jednoletá rostlina, která je považována za jedno z klíčových koření ajurvédské kuchyně. Používá se již od nepaměti a je klasickou složkou curry směsi.
Ve formě celých semen - řada možností využití.
BIO Semena pískavice řeckého sena značky Futunatura jsou ekologicky pěstovaná a mohou být použita různými způsoby:
- k dochucení polévek, omáček, chleba, brambor, rýže a zeleniny,
- jako doplněk do salátů a fazolí,
- ve formě čaje,
- jako teplý obklad,
- k vypěstování aromatických klíčků.
Ajurvédské koření, které stále častěji nacházíme i v našich kuchyních.
Využívání trigonelly je stále častější i v západních zemích. Její lehce hořká chuť skvěle ladí s těstovinami, rýží, kuřecím masem a také s brambory. Přidává se také do sýrů, marinád a vegetariánských jídel, která jsou typická pro egyptskou, indickou a orientální kuchyni.
Řada lidí semena řeckého sena také klíčí a poté je konzumují ve formě mikrozelí, díky čemuž se uchová řada jejich blahodárných účinků.