Kokosový olej – s omamnou kokosovou vůní.
Kokosový olej se získává z plodů kokosové palmy – kokosu. Nejlepší je nerafinovaný a nehydrogenovaný, který se vyznačuje také příjemnou vůní a jemnou chutí kokosu, která se rafinací ztrácí.
Kokosový olej je vysoce stabilní při vysokých teplotách, díky čemuž je vhodný na pečení, smažení a vaření. Charakteristická je změna skupenství při teplotě kolem 25 °C a pod touto teplotou se mění z čirého a kapalného oleje na pevnou látku. Jeho charakteristické aroma dodá polévkám, zelenině, omáčkám, salátům a dezertům exotický nádech.
Zatímco v asijské kuchyni se používá k přípravě nejrůznějších pokrmů, v evropské kuchyni je rozšířený zejména při přípravě dezertů. Může být také velmi chutnou a aromatickou přísadou do pomazánek a koktejlů.
V kosmetice se používá k péči o pleť a vlasy, k odličování i jako přísada do peelingů, krémů, balzámů a dalších výrobků.
Výhody kokosového oleje Allgäuer:
- vysoce stabilní olej,
- vhodný na vaření, pčení i smažení,
- může se využívat jak v gastronomii, tak pro kosmetické účely,
- nerafinovaný a nečištěný,
- z ekologické produkce,
- dodává asijským pokrmům a dezertům výrazné aroma.
Allgäuer organický kokosový olej je nečištěný neboli nerafinovaný. Lze jej využívat jak v gastronomii, tak v kosmetice. V gastronomii se využívá na vaření i pečení, ale také k obohacení již hotových pokrmů.