Jemně mletá růžová himalájská sůl – získávaná ze solných jeskyní v Himalájích!
Himalájská sůl je přírodní kamenná, respektive minerální sůl získávaná ze solných jeskyní či dolů v oblastech Pákistánu a Indie ležících na úpatí Himálaje. Sůl se těží ručně a poté se obvykle mele nebo tvaruje do krystalů různých velikostí.
Na rozdíl od mořské soli tato sůl nevzniká „přes noc“ – je výsledkem dlouhého procesu odpařování mořské vody, který probíhal před miliony let. V době, kdy oblast dnešního Himálaje pokrýval starověký oceán, se minerály z půdy a hornin vlivem slunečního tepla soustřeďovaly v solných ložiscích, které byly následně pohřbeny pod vrstvami usazenin a hornin. Vlivem tlaku tektonických pohybů se tato ložiska posunula směrem k povrchu, kde byla vystavena erozi a zvětrávání a zároveň se stala přístupnými pro těžbu.
Minerální sůl s jemnou vůní a chutí - s charakteristickou jemně růžovou barvou.
Růžová himalájská sůl FutuNatura je jemně mletá a nabízí tak všestranné využití. Výborně nahradí běžnou krystalovou sůl, takže ji využijete na solení pokrmů, různých solných směsí a marinád a hodí se i na přípravu solné koupele nebo jiné domácí kosmetiky.
Můžete ji použít ke stejným účelům jako běžnou mořskou sůl – na vaření nebo do solné koupele!
Jaký je rozdíl mezi růžovou a černou himalájskou solí?
Kromě barvy, která je dána rozdílným obsahem minerálů, se liší i chutí a vůní – růžová má mírnější a jemnější chuť, černá zase intenzivnější chuť a charakteristickou vůni po sírě. Obě se těží stejným způsobem a ze stejných dolů